Pekmez Sucuğu Sipariş Hattı +90546 7345210
İlk Siparişiniz Asla Son Siparişiniz Olmayacak !
Pekmez Sucuğu Sipariş Hattı +90546 7345210
İlk Siparişiniz Asla Son Siparişiniz Olmayacak !
Pekmez Sucuğu fiyatı kullanılan cevizin miktarına, kalitesine yine kullanılan pekmezin özelliklerine göre değişkenlik gösterir. El yapımı cevizli pekmez sucuğu olup olmaması da fiyatlarda fark yaratır. Aşağıda fiyatları yazılı Pekmez sucuğu ürünleri üzüm pekmezinden yapılmış, el yapımı pekmez sucuğu ürünleri olup en kaliteli yerli ceviz çeşitleri kullanılarak yapılmıştır. Yine pekmez olarak keçi boynuzu ve dut pekmezinden de yoğun şekilde "Pekmez Sucuğu" yapılıyor olsa da aşağıdaki sucuklar "Cevizli pekmez Sucuğu" olarak tanımlanabilir. sadece 1 kg, 2 kg gibi değil toptan cevizli sucuk fiyatını öğrenmek için arayabilirsiniz. Pekmez sucuğu nerenin dersek eğer bu sucuklar Kahramanmaraş yöresinin pekmez sucuklarıdır.
1 Kg Duble Cevizli Pekmez Sucuk Fiyatı : 280 TL
1 Kg Kelebek Cevizli Pekmez Sucuk Fiyatı : 250 TL
Whatsapp Pekmez Sucuğu Sipariş Hattı : +905467345210 Cep Telefonu : +905467345210 ( Fatih OKUMUŞ)
IBAN : TR960003200000000136460994
Pekmez sucuğu nedir, özellikle Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde yaygın olarak üretilen geleneksel bir tatlıdır. Pekmezle hazırlanan kıvamlı bir şerbetin içine ceviz dizilerek kurutulmasıyla yapılır. Genel olarak üzüm pekmezi kullanılır. Görünümü sebebiyle sucuk ismini almış olup, içinde et bulunmaz yani etsiz tatlı sucuk diyebiliriz. Doğal ve katkısız içeriği sayesinde enerji veren bu tatlı, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla tüketilir.
Pekmez sucuğu yapımı konusunda bilgi sahibi olduğunuz da "pekmez sucuğu nedir" nasıl bir şey ve pekmez sucuğu kilo fiyatı ne kadar gibi genel bir bilgiye de aslında sahip olunabilir ve yukarıdaki pekmez sucuğu kilo fiyatının çok uygun olduğunu da anlamış oluruz. Evde el yapımı pekmez sucuğu yapmak, sabır gerektiren ama sonucunda lezzetli bir tatlı elde edebileceğiniz keyifli bir süreçtir. En başta da belirttiğimiz gibi yapılanpekmez sucuğunun kalitesini, kullanılan cevizin kalitesi, kullanılan pekmezin kalitesi ve tabii ki yapan kişilerin becerisi.
İşte adım adım pekmez sucuğu tarifi:
2 litre üzüm pekmezi (isteğe bağlı olarak dut pekmezi de kullanılabilir)
1 litre su
200 gram buğday nişastası
500 gram ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Pamuk iplik
İğne
1. Cevizleri Hazırlama:
Cevizleri ikiye veya dörde bölerek pamuk ipliğe iğne yardımıyla dizin. 15-20 cm uzunluğunda ceviz dizileri oluşturun.
2. Şıra Hazırlama:
Bir tencereye pekmez ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta nişastayı az miktarda su ile çözdürerek karışıma ekleyin.
3. Koyulaştırma:
Şıra kaynadıkça kıvam alacaktır. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
4. Cevizleri Kaplama:
Hazırlanan ceviz dizilerini koyulaşmış pekmez karışımına batırın ve her tarafının kaplandığından emin olun.
5. Kurutma:
Kaplanan ceviz dizilerini bir çubuk veya ip yardımıyla asarak serin ve havadar bir yerde 10-15 gün kurumaya bırakın.
6. Servis:
Tamamen kuruduktan sonra dilimleyerek veya bütün halinde tüketebilirsiniz.